Soutěže

Článků v rubrice: 53

Známe vítěze soutěže o vodních elektrárnách

Třípól 24. února tohoto roku uveřejnil článek Vodní elektrárny jinak (www.3pol.cz/cz/rubriky/obnovitelne-zdroje/951-vodni-elektrarny-jinak), ve kterém vyzval čtenáře rozluštit pět hádanek, resp. poznat podle geologické a místopisné nápovědy některé z našich vodních elektráren. Správně odpověděl Viktor Jurák z Micmanic, kterému posíláme slíbenou odměnu a gratulujeme.

Viktor nám napsal:

„Dobrý den, chtěl jsem dát příležitost ostatním a nesoutěžit, ale nakonec mi to nedalo, tak odpovídám: Jde o Štěchovice a Slapy, dále o Lipno I a Lipno II, Orlík, Dalešice a Mohelno a Dlouhé stráně.“ A dodává: „K zajímavosti mostu ve Stádleci bych snad ještě dodal, že zámeček v obci vlastnil vynálezce František Křižík. Jinak, zvědavost mi nedá se nezeptat, v jaké fázi se nachází obří rekonstrukce lipenské elektrárny, a jestli by šla někdy vidět naživo. Stejně tak prahnu vidět pořádně i Dlouhé stráně – na exkurzi jsme sice byli, ale pro mne, jako pro technického nadšence, to nestačí… Děkuji.“

Viktor Jurák

Za správnou odpověď děkujeme a na otázku odpovídáme, že film o rekonstrukci elektrárny Lipno I po 50 letech se právě dokončuje, a čtenářům Třípólu samozřejmě neutajíme odkaz, až bude k dispozici na webu. Nejen pro Viktora, ale pro všechny další, kdo by chtěli navštívit Přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé stráně, uvádíme kontakt pro objednání exkurze:

Tel. 602322244, 583283282, infocentrum.eds@cez.cz, info@k3-sport.cz nebo přes webstránky www.dlouhe-strane.cz, kde najdete všechny potřebné informace.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Budoucnost informačních technologií na rok 2024 a dále

Po třech letech nepříznivých okolností vykazuje světový trh s IT známky oživení. Předpokládá se, že v roce 2024 vzroste celosvětový prodej osobních počítačů o osm procent a o ...

Datová centra v roce 2024

Svět se přizpůsobuje digitální transformaci téměř ve všech aspektech každodenního života. S tím se neustále vyvíjí odvětví datových center, která hrají v digitalizaci klíčovou roli.

Energetická krize a renesance OZE v ČR

Zahájením ruské agrese na Ukrajině v roce 2022 se změnilo mnohé. Jednu z největších změn ale představoval postoj občanů Evropské unie k Rusku jakožto důvěryhodnému dodavateli energetických komodit.

Co bylo před energetickou krizí

Jak už to bývá, při pohledu s určitým odstupem je možné vidět souvislosti minulých událostí lépe než v době, kdy se tyto události odehrávaly.

Modernizace vodních elektráren

Spolehlivější, bezpečnější, ekologičtější, efektivnější, úspornější a připravené na další desetiletí provozu.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail