Studenti

Článků v rubrice: 314

Výzva pro studenty experimentátory

Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře vyzývá vysokoškolské studenty k realizaci vlastních experimentů. Neváhejte a zúčastněte se i vy!

Fotogalerie (1)
Ilustrační foto

 

Navrhněte studentský projekt realizovatelný v mikrogravitačním prostředí pádové věže ZARM

ESA Education Office vyhlašuje další kolo výzvy k podání experimentů v prostředí mikrogravitace v rámci programu ESA, Drop Your Thesis! 2015. Studentské týmy dostanou možnost realizovat svůj experiment v pádové věži v Centru aplikovaných kosmických technologií a mikrogravitace (ZARM) v Brémách. Uzávěrka přihlášek je 7. prosince 2014. Výzva je určena pro vysoké školy.

 

Další informace najdete na adrese:
http://www.czechspace.cz/cs/drop-your-thesis-2015

Výzva ESA pro studentské experimenty na velké centrifuze v roce 2015

ESA již pošesté vyhlašuje výzvu pro podávání návrhů studentských experimentů v rámci programu Spin Your Thesis! 2015. Studenti tak opět dostávají unikátní příležitost využít kapacit velké centrifugy (LDC) v centru ESTEC pro provedení vlastního experimentu v hypergravitačním prostředí. Uzávěrka přihlášek je 7. prosince 2014. Výzva je určena pro vysoké školy.

 

Další informace najdete na adrese:
http://www.czechspace.cz/cs/spin-your-thesis-2015

Natočte krátké video na téma využití kosmonautiky a kosmických technologií

NASA zve vysokoškolské studenty a začínající profesionály k účasti na projektu, který cílem je představit formou umělecky zpracovaného videosnímku využití kosmonautiky, kosmické vědy a kosmických technologií ku prospěchu lidí na Zemi. Uzávěrka příjmu soutěžních snímků je 15. listopadu 2014. Soutěž je určena pro vysoké a střední školy.
Další informace najdete na adrese:
http://www.czechspace.cz/cs/clovek-ve-vesmiru-umelecka-soutez

 

Experimentální studentské starty raket a balonů REXUS/BEXUS 2015-2016

Evropská kosmická agentura (ESA) ve spolupráci s Německou kosmickou agenturou (DLR) a Švédským národním kosmickým výborem (SNSB) vyhlašují další výzvy pro vysokoškolské studenty z členských a spolupracujících států ESA k podání návrhů na experimenty pro starty výškových sondážních raket REXUS a stratosférických experimentálních balonů BEXUS. Uzávěrka příjmu projektových návrhů je 13. října 2014. Výzva je určena pro vysoké školy.

 

Další informace najdete na adrese:
http://www.czechspace.cz/cs/rexusbexus

Další informace

Další informace o programech pro studenty a mladé zájemce o kosmonautiku najdete na stránkách Centra studentských aktivit České kosmické kanceláře http://www.czechspace.cz/cs/prilezitosti/vzdelavani

 

Stránky České kosmické kanceláře http://www.czechspace.cz

Kontakt

Centrum studentských aktivit České kosmické kanceláře, Prvního pluku 17, 180 00 Praha 8, Milan Halousek, Education and Outreach Consultant, tel.: 602 153 564, e-mail: halousek@czechspace.cz (na této e-mailové adrese se můžou i další zájemci přihlásit k odběru informací o studentských programech a zajímavých akcích České kosmické kanceláře, Evropské kosmické agentury a dalších organizátorů).

 

 


A dobrá zpráva na závěr: Studenti z pražské průmyslovky úspěšně vypustili minidružici PragSAT

„Posledních 10 sekund do startu se hlasitě odpočítává! Myslím si, že jsem nebyl jediný, kdo se cítil, jako by to bylo skutečné, jako by startovala opravdová velká kosmická loď,“ sděluje svoje dojmy Jan Růžička, člen týmu PragSAT. Tým PragSAT pod vedením pedagoga z SPŠE Ječná Ing. Vladimíra Váni pro evropskou soutěž navrhl a postavil dva kusy CanSatů s tím, že jeden byl určen pro soutěžní start a druhý sloužil jako záložní exemplář.

 

Další informace najdete na adrese:
http://www.czechspace.cz/cs/pragsat-2014-na-evropske-soutezi

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Fyziklání 2024 - výsledky

Jako každý rok se i letos dne 16. 2. 2024 v Praze na letňanském výstavišti PVA EXPO Praha konala mezinárodní týmová fyzikální soutěž s názvem Fyziklání. Organizátorem již 18.

Baterie vydrží 50 let bez dobíjení

Vědci v Číně sestrojili jadernou baterii, která dokáže vyrábět energii až 50 let bez dobíjení. BV100 od společnosti Betavolt je menší než mince a obsahuje radioaktivní izotop niklu, který ...

Unikátní izraelský chladicí systém v Hodoníně

Dosavadní průtočné chlazení elektrárny Hodonín vodou z řeky mělo hlavně v létě omezenou kapacitu. Po několikaměsíčním testu přešel do ročního zkušebního provozu nový chladicí systém.

Výběr střední školy: Plno mají i učiliště

Na střední školy míří početně nejsilnější generace za poslední léta. V loňském roce se tisíce žáků nedostaly ani na „učňák“.

Nanosatelit a horkovzdušný balón pro nouzové širokopásmové připojení kdekoli

Výzkumný tým katalánské univerzity navrhuje komunikační systém umožňující záchranným službám pracovat bezpečně v obtížných situacích.

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail