Bez zařazení

Článků v rubrice: 409

Vaše literární soutěž dopadla na výbornou

Literární soutěž čtenářů Třípólu skončila. Jejím zadáním bylo napsat krátkou sci-fi povídku o tom, jak v roce 2085 nové, dnes plánované bloky Jaderné elektrárny Temelín doslouží a elektrárna ukončí svůj provoz. Autoři popustili uzdu své fantazii a stručně vyjádřili, co se v cílovém roce může – ve srovnání se současností – změnit. A jak se ukázalo, není toho málo…

Kvalitu povídek hodnotila redakční rada Třípólu (body se přidělovaly podle principu 1 nejlepší hodnocení, 8 nejhorší). Nejmenšího počtu bodů a tedy první místo v soutěži získala Lucie Kašparová, studentka septimy Gymnázia Jana Blahoslava v Ivančicích s povídkou Memories. Druhé místo patří Pavlovi Svobodovi z Modřic za povídku Oslava, třetí Zuzaně Němcové.

Celkové hodnocení literární soutěže Jak to bude, aneb Nenecháme problém
s energií na svých dětech?

Součet bodůPořadí
Lucie Kašparová18,51
Pavel Svoboda192
Zuzana Němcová21,53
Lucie Täuberová224
Marek Krejčík255
Jan Beránek306
Jan Halada34,57
Martin Smetana418

Nejúspěšnějším autorům – Lucii, Pavlovi a Zuzaně – srdečně blahopřejeme a všem děkujeme za aktivní přístup k soutěži. Autoři tří nejlepších prací mohou očekávat příjemné překvapení v podobě věcného dárku.Vaše práce najdete postupně na stránkách Třípólu v rubrice Sci-fi.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail