Soutěže

Článků v rubrice: 53

StoryFactory – 3D filmařem snadno a rychle

Matematicko‑fyzikální fakultou Univerzity Karlovy v Praze již potřetí vyhlašuje soutěž o nejlepší krátké video vytvořené pomocí StoryFactory. StoryFactory je název aplikace, kterou vytvořila Matematicko‑fyzikální fakultou Univerzity Karlovy v Praze ve spolupráci s neziskovou organizací Generation Europe a se Studii nových médií Filozofické fakulty UK. Aplikace umožňuje přetvořit svůj scénář v krátký film a osahat si základy práce s 3D grafikou a animací, tj. stát se načas 3D animátorem a grafikem.

Fotogalerie (8)
Ukázky 3D animace

Staňte se animátory

Počítačový program StoryFactory je určena především pro základní a střední školy, jejichž studentům může zpestřit výuku výpočetní techniky. Ze stránek www.storyfactory.cz si ji ale může zdarma stáhnout každý zájemce. StoryFactory vám umožní i účast v soutěži o nejlepší krátké video.

Práce ve StoryFactory je snadná a zvládne ji i začátečník. Program nabízí řadu funkcí, díky kterým uživatel přetvoří svůj vymyšlený příběh do skutečného filmu. K dispozici má prostředí virtuálního městečka a řadu herců, které musí naučit se pohybovat. Výsledné video je pak možné v jiných programech sestříhat, doplnit hudbou, dabingem nebo titulky. Novinkou pro podzim 2012 je několik modelů zvířat, která rozšířila výběr z řady nehumanoidních hrdinů – dosud měl tvůrce k dispozici pouze ušatou postavičku z jiného světa zvanou Emocuc. Kromě již zažitých prostorů jako park, ulice nebo byt, čeká na mladé 3D filmaře také jeden zbrusu nový interiér – vícepatrový loft.

Podmínky soutěže

· Námět videí je libovolný.

· Kromě volné disciplíny je možné soutěžit také ve speciální kategorii „Experiment XB‑1”, jejíž podmínkou je vytvořit příběh se sci‑fi námětem.

· Do soutěže se mladí tvůrci mohou hlásit od začátku školního roku až do 15.ledna 2013, a to umístěním svého díla na server YouTube a prolinkováním přes formulář na stránkách StoryFactory.

· Snímky bude hodnotit odborná porota SF týmu a výsledky vyhlásí o měsíc později.

Více informací k aktuálnímu ročníku soutěže a celému projektu naleznete na www.storyfactory.cz.

(red)
Poslat odkaz na článek

Opište prosím text z obrázku

Nejnovější články

Nové jaderné projekty pro Evropu

Nejen Česká republika, která v právě probíhajícím výběrovém řízení poptává 4 nové jaderné bloky, ale i další evropské země plánují rozvoj jaderné energetiky.

Solární rok 2023

Vývoj solární energetiky v roce 2023 v Česku opět výrazně přidal na rychlosti. Podle dat Solární asociace se postavil téměř 1 gigawatt nových fotovoltaických elektráren (FVE), celkem jich vzniklo skoro 83 000.

Přehled současného stavu SMR ve světě

O  SMR, malých modulárních reaktorech, jsme již psali několikrát. Ze souhrnného materiálu NEA (Jaderné energetické agentury OECD) jsme pro čtenáře Třípólu vybrali přehledy jednotlivých projektů (stav v r.

Co s vysloužilými fotovoltaickými panely, turbínami a bateriemi?

Růst výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE) a růst počtu elektrických vozidel (EV) je klíčem ke globálnímu snížení závislosti na fosilních palivech, snížení ...

Co nám vodní houby mohou říci o vývoji mozku

Když čtete tyto řádky, pracuje vysoce sofistikovaný biologický stroj – váš mozek. Lidský mozek se skládá z přibližně 86 miliard neuronů a řídí nejen tělesné funkce od vidění ...

Nejnovější video

Jak funguje PCR test na coronavirus

Krásně a jednoduše vysvětleno se srozumitelnými animacemi. V angličtině.

close
detail